Σύλλογος Ιστορική Οκογένεια των Φλεσσαίων.

Ιδρύθηκε το 2003 από μια ομάδα νοσταλγών της οικογένειας των Φλεσσαίων, η οποία είχε σαν κύριο στόχο της την επικοινωνία όλων των Φλεσσαίων  καθώς και τη στήριξη των αξιών της Φλεσσαίϊκης παράδοσης.
Με την ίδρυση του Συλλόγου συσπειρώθηκε το Φλεσσαίϊκο στοιχείο όλου του κόσμου και στη συνέχεια ο Σύλλογος εκπονεί ετήσια πολιτιστικά προγράμματα, εκδηλώσεις πολιτιστικού θρησκευτικού και ιστορικού περιεχομένου υψηλού επιπέδου καθώς και εκδρομές σε διάφορους ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους. Μέσα στο όλο πλαίσιο διοργανώνονται και συνεστιάσεις και ευχάριστες διασκεδάσεις, απαραίτητες στην τσιμεντούπολη που ζούμε.
Στή Σχολή Χωροφυλακής Αθηνών

Η Ιστορική ΟΙκογένεια των Φλεσσαίων

   

Ο Σύλλογος υποστηρίζει και βρίσκετε πάντοτε δίπλα από κάθε υποψήφιο ή επιτυχόντα Ίκαρο από την αρχή της προσπάθειάς του και μέχρι την ορκωμοσία του ως Ιπτάμενος Ανθυποσμηναγός.
Η Σχολή Ικάρων είναι Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα και η αποστολή της είναι:
η μετά από κατάλληλη επιστημονική, στρατιωτική, κοινωνική και πολιτιστική εκπαίδευση, παραγωγή μονίμων Αξιωματικών, Ιπταμένων, Μηχανικών και άλλων ειδικοτήτων εδάφους της Πολεμικής Αεροπορίας, οι οποίες καθορίζονται από διατάξεις που ισχύουν κάθε φορά.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ.

Το ελάχιστο όριο ύψους για άνδρες είναι τα 1,65 μ και για τις γυναίκες τα 1,60μ για όλες τις ειδικότητες. Το μέγιστο ύψος για την ειδικότητα του Ιπταμένου είναι 1,90 μ.
Η οπτική οξύτητα πρέπει να είναι 20/20 (0 βαθμοί μυωπία) για το τμήμα Ιπταμένων ενώ δεν πρέπει να ξεπερνάει τους 2,5 βαθμούς για το τμήμα Μηχανικών. Υποψήφιοι που έκαναν επέμβαση με LASER για διόρθωση της μυωπίας τους δε γίνονται δεκτοί στο τμήμα Ιπταμένων.
Το νέο εκπαιδευτικό αεροπλάνο της ΠοΛεμικής μας Αεροπορίας.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.

 

Οι κυριότερες εκδηλώσεις που έχουν θεσμοθετηθεί από το Σύλλογο είναι:

Η  κατ' έτος συμμετοχή στην αναπαράσταση της μάχης του Μανιακίου της 20ης Μαΐου 1825, στο Μανιάκι Μεσσηνίας, στην οποία θυσιάστηκε ο ήρωας της οικογένειάς μας  Γρηγόριος Παπαφλέσσας για να είναι σήμερα όλοι οι Έλληνες ελεύθεροι.

Πέραν των ανωτέρω, οι σχέσεις αγάπης και καλής συνεργασίας που έχει αναπτύξει με τους πολιτιστικούς φορείς της Ελλάδος, Αμερικής και Αυστραλίας η Παν Μεσσηνιακή Ένωση, ο Ελληνικός Σύνδεσμος Παναγίου Τάφου, ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΦΙΓΑΛΕΙΑΙΩΝ (ΖΟΥΡΤΣΑΝΩΝ) ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑ «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» και πολύ άλλοι.

Ο Σύλλογος σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών, πραγματοποίησε στις εγκαταστάσεις του εθελοντική αιμοδοσία.. Στη διάρκεια του καλοκαιριού, γίνονται στα χωριά μας πολλές θρησκευτικές γιορτές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Ο σύλλογός μας ανακοινώνει κάθε χρόνο από, ένα πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων στα πλαίσια των σκοπών που υπηρετεί και των δυνατοτήτων του.

 

Τα ταμπούρια του Παπαφλέσσα.

Ο Γρηγόριος Δικαίος, ο επονομαζόμενος Παπαφλέσσας, είχε ήδη διανύσει μια πολυτάραχη πορεία όταν έφτασε η ώρα της τελικής κρίσης. Η ώρα αυτή είναι για τους αληθινούς άντρες η πιό σπουδαία, όταν ή σκυφτός οπισθοχωρείς ή όρθιος περνάς κατευθείαν από το πεδίο της τιμής στο αρχαίο

 λιβάδι των ασφοδελών. Ο Παπαφλέσσας ήταν από τη φύση του άνθρωπος ανυποχώρητος κι αγύριστο κεφάλι. Στην ώρα της ανάγκης έκανε γρήγορα την επιλογή, έβγαλε την αρχοντική του φορεσιά, έβαλε το σπαθί και τα πιστόλια στο ζωνάρι και διάλεξε με παρρησία τον θάνατο του πολεμιστή.

 

«Πηγαίνω να πολεμήσω, πατριώτες και ή θα νικήσω τον Μπραϊμη ή θα σκοτωθώ. Και θα μάθετε σκατόβλαχοι πως ξέρει κι άλλος να πολεμάει τους Τούρκους, όχι ο Γέρος μοναχά!».

 

 Κι έτσι έφτασε στο Μανιάκι, να πολεμήσει τους αράπηδες, να πεθάνει και να δοξαστεί. Χωρίς δισταγμούς, χωρίς επιφυλάξεις, χωρίς ενδοιασμούς. Κι όταν οι δικοί του τον προτρέπανε νανέβει στα ψηλώματα του βουνού για μεγαλύτερη ασφάλεια τους απαντούσε πως...

 «εγώ δεν ήρθα εδώ να μετρήσω το στρατό του Μπραϊμη, πόσος είναι από τα ψηλώματα, ήρθα να πολεμήσω... Καθήστε εδώ να πεθάνουμε σαν αρχαίοι Έλληνες! ».

 

 

Από το πεδίο του Άρεως