">
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΦΛΕΣΣΑΙΩΝ Ο "ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ"
The Flessas Coat of Arms
                                Ιστορικό του Συλλόγου ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΦΛΕΣΣΑΙΩΝ
                                                                      Ο "ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ"                                     
           Αγίου Σίλα 29, Νεα Πεντέλη, 15236, Τηλ. 2106138059, e-mail: efle27@otenet.gr                            

Ο Σύλλογος ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΦΛΕΣΣΑΙΩΝ Ο "ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ" ιδρύθηκε το 2003 από μία ομάδα νοσταλγών της οικογένειας των Φλεσσαίων, η οποία ομάδα είχε σαν κύριο στόχο της την επικοινωνία όλων των Φλεσσαίων  καθώς και τη στήριξη των αξιών της Φλεσσαίϊκης παράδοσης.
Με την ίδρυση του Συλλόγου ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΦΛΕΣΣΑΙΩΝ Ο "ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ" συσπειρώθηκε το Φλεσσαίϊκο στοιχείο όλου του κόσμου και από κει και πέρα ο Σύλλογος εκπονεί ετήσια πολιτιστικά προγράμματα με εκδηλώσεις πολιτιστικού, θρησκευτικού και ιστορικού περιεχομένου υψηλού επιπέδου καθώς και εκδρομές σε διάφορους ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους. Μέσα στο όλο πλαίσιο διοργανώνονται και συνεστιάσεις και ευχάριστες διασκεδάσεις, απαραίτητες στην τσιμεντούπολη που ζούμε.
Οι κυριότερες εκδηλώσεις που έχουν θεσμοθετηθεί από το Σύλλογο είναι: η κατ' έτος συμετοχή στην αναπαράσταση της μάχης του Μανιακίου της 20ης Μαϊου 1825, στο Μανιάκι Μεσσηνίας, στην οποία θυσιάστηκε ο ήρωας της οικογένειάς μας
Γρηγόριος Παπαφλέσσας για νε είναι σήμερα όλοι οι Έλληνες ελεύθεροι.
Πέρα των ανωτέρω, οι σχέσεις αγάπης και καλής συνεργασίας που έχει αναπτύξει με τους πολιτιστικούς φορείς της Ελλάδος, Αμερικής και Αυστραλίας η Πανμεσσηνιακή Ένωση, ο Ελληνικός Σύνδεσμος Παπαγίου Τάφου,
ο
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΦΙΓΑΛΕΙΕΩΝ (ΖΟΥΡΤΣΑΝΩΝ) ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑ «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ»
και πολύ άλοι.
Εκτός των καθιερωμένων κοινωνικών πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Σύλλογος
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΦΛΕΣΣΑΙΩΝ Ο "ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ" κάθε χρόνο, όπως η κοπή της πίτας, αποκριάτικο γλέντι, καλοκαιρινή χοροεσπερίδα, και τη γιορτή του Συλλόγου του Αγίου Γρηγορίου.
Ακόμα τιμά την 20 Μαϊου 1825 συμαντική ημέρα της επανάστασης ενάντια στην Οθωμανική αυτοκρατορία από τους ελεύθερους Έλληνες.
Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Σύλλογος έχει αποκτήσει δική του στέγη (το ενοίκιο είναι δωρεά του Προέδρου Τίμου Φλέσσα) εδώ και αρκετά χρόνια στην Νέα Πεντέλη. Αγίου Σίλα 29, 1ος όροφος, τηλ. 210 6138059, τα δε γραφεία είναι ανοικτά καθημερινώς 9-14:00.


Σας ευχαριστούμε θερμά για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας και ευελπιστούμε ότι θα γίνεται και εσείς αρωγοί στην προσπάθεια μας να διατηρηθεί η μνήμη των ηρώων της οικογενείας μας και όλων όσων θυσιάστηκαν  κατά την επανάσταση του 1821 να αποβάλουν τον Τούρκικο ζυγό και να είμαστε σήμερα ελεύθεροι. Η οικογένεια των Φλεσσαίων εκείνη την περίοδο προσέφερε 11 από ηρωικά παιδιά της στην απελευθέρωσή της πατρίδας.
Η πατρίς περιμένει από εμάς την δόξα της νίκης ταύτης". Παπαφλέσσας πριν τη μάχη στο Μανιάκι 20 Μαϊου 1825